Захарова за британската ВВС: Каква студена пресметливост и манипулация! Трябва да бъде глобена!

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обвини BBC, че умишлено създава негативно възприятие за зрителите към Русия и всичко свързано с нея на фона на разпространението на коронавируса. Според нея британският регулатор трябва да глоби компанията за това. В същото време Захарова призова BBC да говори повече за реалностите във Великобритания.

Захарова за британската ВВС: Каква студена пресметливост и манипулация! Трябва да бъде глобена!

Британската корпорация BBC трябва да бъде глобена за създаване на негативно възприятие за Русия, категорична е говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

На страницата си във Фейсбук тя обърна внимание на факта, че „абсолютно всичко“, което BBC разказва за Русия, е „внимателен подбор на думи, изрази и емоции, които трябва да формират негативно възприятие за действителността“.

«Ограничителните мерки, карантината и самоизолацията, медицината, отмяната на парада, технологиите за разпозване на лица в изложението на ББС трябва да поставят кръст на Русия като на част от общата световна реалност със своите плюсове и минуси, традиции и особености, проблеми и постижения», подчерта Захарова.

Тя припомни, че британският регулатор «обича да глобява» руските медии за небалансирано подаване на информация.

«Когато се доберат до BBC.»

«Време е да дадем оценка на тази студена пресметливост. Без милост, без състрадание, само с изпълнение на заповед“, обърна внимание представителят на руското външно министерство.

В същото време Захарова призова журналистите от ВВС да говорят повече за британските реалности.

«Да, и аз искам повече новини за самата Великобритания във ВВС.

Не се срамувайте, имате какво да покажете“, заключи тя.

Петя Паликрушева