Ще признае ли F-22 своето поражение? Су-57 и неговият «помощник» оставят САЩ без шансове


Малко страни могат да си позволят разработката на изтребители от пето поколение, пише «Соху». Но ако преди САЩ в тази област бяха безусловни лидери, сега тяхното господство е в опасност: вероятно Су-57 заедно с „помощника“ си ще станат най-силните в света.

Видео: Първият съвместен полет на Су-57 и «Охотник» (дрон).

Превод от Sohu (Китай):

Ще признае ли F-22 своето поражение? Су-57 и неговият "помощник" оставят САЩ без шансове

Понастоящем само няколко държави могат да произвеждат самолети от пето поколение — само Китай, САЩ и Русия имат такива възможности. Заслужава да се отбележи, че САЩ са най-добре запознати с технологията за създаването на изтребители от пето поколение.

Те започнаха да ги разработват преди 20 години, в края на миналия век, и станаха единствената страна, която има два модела изтребители от пето поколение. Фактът, че производството на F-22 отдавна е спряно и той е доста стар модел, не го лишава от титлата на най-силния изтребител в света. F-35 може да се превърне в един от най-успешните изтребители, в момента значителен брой държави го внасят.

Въпреки сравнително скорошната поява на Су-57 и J-20, потенциалът на тези изтребители от пето поколение е неограничен и недвусмисленото господство на САЩ бе заместено от конфронтация между трите страни.

Никой не е очаквал, че Русия ще използва Су-57 заедно със смъртоносни оръжия, като по този начин усилва и без това мощния изтребител.

Съобщава се, че в арсенала на  ВКС на Русия се е появил „убиец“ — „по-съвършен“ с тежкия ударен безпилотник.

Вече започна разработката на актуализираната версия на тежкия разузнавателен и ударен дрон. Той ще бъде оборудван с изкуствен интелект. Ще бъде възможно той да се управлява от изтребителя Су-57. Устройството ще може да измине маршрута без човешка намеса, заобикаляйки противовъздушната отбрана на противника, да открива и атакува най-важните цели (щаб, комуникационни центрове, ракетни пускови установки) и да се връща невредими до базата. Можете да си представите какъв страх ще предизвика Су-57 заедно с този свой помощник. Това ще бъде най-силната комбинация в света!

Су-57 представлява заплаха за господството на ВВС на САЩ и заедно с тежкия ударне дрон може да накара F-22 да се разтревожи.

Ще признае ли F-22 своето поражение?

Петя Паликрушева

Източник: https://www.sohu.com/a/383573625_754174?spm=smpc.mil-home.feed.30.1585293592015h2kH2Qk

Коментари:

Зареждане ...