В САЩ лекуват главно господстващата класа, трудовите американци — на гробищата


Американският политолог е убеден, че вредата, която разпространението на коронавируса вече е нанесло на обикновените хора, няма да попречи на САЩ да провеждат политика, основана, както преди, на агресивен империализъм и обслужваща само привилегированата класа на своята страна.

Видео: Коронавирусът е създаден от САЩ.

Превод от Javan (Иран):

В САЩ лекуват главно господстващата класа, трудовите американци - на гробищата

Американският политолог е убеден, че вредата, която разпространението на коронавируса вече е нанесло на обикновените хора, както в рамките на Съединените щати, така и извън тях, изобщо няма да попречи на самите САЩ да провеждат политика, основана, както преди, на агресивен империализъм.

Известният политолог от Чикаго Стефан Линдеман, разговаряйки с информационната агенция «ТАСНИМ», подчерта, че Белият дом винаги е бил в услуга на привилегированата класа на американското общество и това винаги се извършва за сметка на огромните щети, които се нанасят върху обикновените американци, и също и върху милиони хора извън Америка. Американската администрация никога не е виждала пречка за осъществяването на своята политика на агресивен империализъм.

Най-богатата държава в света винаги е служвала само привилегированата класа (едрият капитал, бел.ред.) на тази страна и всичко това — с цената на огромно насилие върху болшинството обикновени гражадни, продължава Линдеман. В момента липсата на апаратура за изкуствена вентилация на белите дробове, медицински маски и ръкавици, дори за здравните работници, недостигът на лекарства, всякакво необходимо медицинско оборудване и дори обикновени легла в болниците и отделенията — това показва пълното безразличие на американските чиновници към обикновените граждани.

Такива проблеми няма само за представителите на привилегированата класа в САЩ.

По отношение на фундаменталните проблеми, като войната и мира, господството на компаниите-монополисти,  насилието, извършвано от полицейски служители на всички нива — в това отношение представителите на двете основни партии (демократи и републиканци, бел.ред.) демонстрират един и същ радикализъм, непримиримост и дори фанатизъм.

Гледната точка относно отношенията с независими държави, които не са под контрола на САЩ и се опитват да се държат независимо във външната политика, е еднаква и за двете партии. На първо място става въпрос за онези държави, в които САЩ биха искали да заменят законните им правителства с други, които ще бъдат по-послушни и лоялни към Запада.

Това е една от причините за рязко враждебното отношение на САЩ към Иран, освен това САЩ биха искали да премахнат основния съперник на Израел, държавата, която е опора и проводник на американските интереси.

И демократите, и републиканците редовно не забравят за враждебната реторика по отношение на Иран преди изборите, но не им пука за правата и благополучието на собствените си граждани.

Дори в сегашната ситуация, когато в страната бушува епидемия и поради нея е обявена национална извънредна ситуация, и двете партии ни казват, че трябва да подкрепим и да дадем възможно най-много възможности на компаниите, които ги спонсорират (всяка от партиите, разбира се, лансира тези компании, която са изгодни само за нея), но всичко това, разбира се, e за сметка на всички нас, тоест данъкоплатците.

Но в същото време никой не отваря и дума за онези мерки, които биха били необходими за преобладаващото мнозинство от американското общество, защото всички са изправени пред перспективата да загубят работата си за неопределено време и да не получат, поне за минимален период, гарантирани помощи.

В болниците няма места и оборудване за пациенти, заразени с коронавирусната инфекция, няма апарати за механична вентилация на белите дробове, няма лекарства, необходими на лекарите.

И всичко това се случва в най-богатата държава в света, където обаче има всичко за така наречения бизнес елит и за представителите на управляващото малцинство.

За обикновените трудови американци — остават гробовете.

Петя Паликрушева

Източник:https://www.javanonline.ir/fa/news/996483/%D9%88%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B3-%DA%A9%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A7-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%90-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%88-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D8%AD-%D8%A8%DB%8C%D9%88%D9%84%D9%88%DA%98%DB%8C%DA%A9-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

Коментари:

Зареждане ...