US политолог: Разбира се, че коронавирусът е бактериологично оръжие на САЩ, хвърлени са колосални средства


Американският политолог е убеден, че вредата, която разпространението на коронавируса вече е нанесло на обикновените хора, няма да попречи на САЩ да провеждат политика, основана, както преди, на агресивен империализъм и обслужваща само привилегированата класа на своята страна.

Видео: Сергей Глазев/Коронавирусът — бактериологично оръжие на САЩ.

Превод от Javan (Иран):

Коронавирус е бактериологично оръжие, разбира се, американско производство …

US политолог: Разбира се, че коронавирусът е бактериологично оръжие на САЩ, хвърлени са колосални средства

Известният политолог от Чикаго Стефан Линдерман в разговор с информационна агенция «ТАСНИМ»:

Трябва да си спомним, че САЩ през цялата си история, от самото начало до наши дни, са използвали забранени оръжия, включително от бактериологичен произход. Ще започна с факта, че го използват срещу коренното население на Америка, например одеяла, заразени с едра шарка.

По време на гражданската война между Севера и Юга вече звучат и от двете страни предложения за използването на хлорен газ в бойните действия. Забраненото въоръжение е използвано от американските войски и през Първата, и във Втората световна война, същото се случва и по-нататък в американската история, при това открито и без да се крие.

САЩ и днес правят това, дори по време на военни учения: използват се бактериологични, химически и радиоактивни оръжия. Много хора питат дали самият вирус COVID-19 също е създаден в САЩ. Миналата седмица държавният секретар Майк Помпео вече обвини Русия, Китай и Иран в провеждането на цели информационни кампании по повод основния източник на произход на смъртоносния вирус.

Тръмп обяви, че „вирусът е докаран от Ухан“.

Безспорно вирусът е изобретен в САЩ — обаче остава да се разбере за чии интереси и за какви цели. Възможно е да са го разпространили в Иран. Защото сред страните от Близкия изток вирусът получи най-силно разпространение именно там.

Съединените щати многократно вече правят други страни жертви на изпитанията на своите „разработки“. Спомнете си войната в Ирак, първата и втората.

А Китай през 2018 г. (това е точно годината, в която започва така наречената „търговска война“ между САЩ и Китай) два пъти се сблъсква с пневмония, както се оказа, от животински произход: първо беше птичи грип, а след това и свински. Случайно ли е всичко това?

А вирусните бактерии, които унищожиха реколтата на хиляди хектари обработваема земя … А миналия декември — COVID-19, после отново пневмония с птичи произход.

Какво означава всичко това — някаква случайна и внезапна нещастната съдба на Китай?

Или може би целенасочена война, която води някой срещу Китай, така че целия свят да спре да купува селскостопанските продукти от китайски произход и, напротив, да купи повече американски?

Колосални ресурси, финансови и интелектуални, са изразходвани за създаването на този вирус, но в същото време няма достатъчно средства за апарати за механична вентилация на белите дробове, за необходимите лекарства, за маски и оборудване.

Всичко това предполага, че тези, които са на власт в Съединените щати, са безразлични към съдбата на обикновените хора, но интересите на големите компании, в чиито интереси се водят войните по целия свят, са им много близки и скъпи.

На господстващата класа в САЩ не й липсва нищо — дори по време на пандемия…

Петя Паликрушева

Източник: https://www.javanonline.ir/fa/news/996483/%D9%88%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B3-%DA%A9%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A7-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%90-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%88-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D8%AD-%D8%A8%DB%8C%D9%88%D9%84%D9%88%DA%98%DB%8C%DA%A9-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

US политолог: Разбира се, че коронавирусът е бактериологично оръжие на САЩ, хвърлени са колосални средства

 

Коментари:

Зареждане ...