Последствията тепърва предстоят: Заради пандемията COVID-19 светът е изправен пред глобална продоволствена криза — NYU CIC

7 април 2020-Нюз Фронт.

„Съществува реален риск от криза с цените на храните, произтичаща от разпространението на COVID-2019“, се казва в доклад на Международния център за сътрудничество на Нюйоркския университет.

Причината за това, от една страна, е засиленото търсене на определени видове хранителни продукти поради паника сред населението.

Последствията тепърва предстоят: Заради пандемията COVID-19 светът е изправен пред глобална продоволствена криза - NYU CIC

 

В същото време търсенето на друга част от стоките е спаднало поради мерките за изолиране, предприети от правителствата на много страни.

„Ние вярваме, че съществува риск от скок на цените на ориза и, вероятно, пшеницата, което ще се отклони от тенденцията на намаляване на цените на други стоки“, отбелязва проучването на CIC.

Рязкото увеличение на цените на основните стоки вече заплашва някои страни по света, като Афганистан, Нигерия, Германия и Австралия. В същото време рискът от подобна тенденция е висок в други региони, но все още няма налична статистика за цените за тях.

 

В света към 7 април 2020 година са регистрирани 1 милион 347 хиляди 518 потвърдени случая на коронавирусна инфекция, като увеличението на ден възлиза на 75 743 случая.

В 178 страни по света извън КНР са регистрирани 1 милион 264 хиляди 447 случая, като за последния ден увеличението възлиза на 75 677 случая.

За изминалото денонощие в Русия бяха потвърдени 1154 случая на коронавирусна инфекция в 43 региона на страната.
Общо 7497 случая са регистрирани в 81 региона, докато броят на изписваните пациенти нарастна до 494 души.

 

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

Продължаваме да следим обстановката и развитието на ситуацията очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...