Пандемия от паразити

Помните ли, че дори след избухването на пандемията от коронавирус ЕС отново продължи санкциите срещу Русия?

Пандемия от паразити

Това е обичайното занимание на Европа — да обвинява Русия във всички земни, а по възможност и вселенски грехове. Мислими и дори немислими.

Най-често греховете са изсмукани от пръстите.

Вероятно в условията на пандемия и хилядите гробове из цяла Европа, които се увеличават с всеки изминал ден, това е много продуктивна стратегия, уважаеми брюкселски бюрократи и драги европейски депутати?

Може би по този начин се самоуспокоявате?

А да не би да се опитвате да демонстрирате по този начин някакъв морал? Сбъркан.

Или това е някакъв своеобразен автотренинг — да повтаряш мантрата «Русия е лоша» дори тогава, когато около теб всичко се руши?

Или разчитате драгите европейци да спрат да забелязват колко сте негодни да се справите с кризата, да престанат да виждат катастрофата около себе си, «вдъхновени» от пламенното ви заклеймяване и притискане на Русия?!

Може би разчитате европейците да замижават всеки път, когато виждат умрелите си роднини — починали в резултат на ЛИПСАТА, драги Брюксел, на единна, солидарна, на човечна Европа?

Разбира се, че знаем как ще се държат уважаемите евродепутати и чиновници от ЕС след кризата — да, ще продължат цинично да се усмихват, ще се правят на загрижени, ще облъчват с празни думи и още по-празни ценности.

Между другото,  не съм чула евродепутатите и разните там комисари да са се отказали от грамадните си месечни възнаграждения. А би трябвало — на фона на милионите безработни в цяла Европа.

Цинично е тези затрупани с евра чиновници да говорят за общочовешки ценности, докато извън сградата на Европарламента обикновените европейци умират от болестта, а скоро вероятно и от глад.

Колкото и да се усмихват превзето евродепутатите и чиновниците от ЕС, горчилката от факта, че нормалният свят видя, че те плюха на същите тези ценности, а дори се занимаваха с кражба на медицински консумативи, ще остане вероятно дълго в съзнанието на всеки човек.

Забито като с пирон.

Но все някога марионетката на САЩ — Европа — ще намери сили в себе си да измъкне от челото си този ръждясал верноподанически пирон, ще тръсне глава, за да намести сивото си вещество, и ще се избави от паразитите.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...