Новото значение на «Yankee, Go Home»

Фразата в заглавието придоби вече различен смисъл от предишния, понеже светът е във вихъра на пандемия.

САЩ вече изпревариха всички страни в света по темповете на ръста на броя на заразените, както и по броя на починалите.

Новото значение на "Yankee, Go Home"

Нали не сте забравили, че в страната на «неограничените възможности» по същество няма здравна система — поне такава, на каквато бяхме свикнали всички ние от «социалистическия лагер» преди години, а дори и тази почти куца, каквато имаме сега.

30 милиона човека в САЩ нямат никаква здравна застраховка, нито пари за лечение.

Т.е. това са 30 милиона смъртника.

На никой в САЩ не им пука за тях.

Мдаа, невероятно «неограничени» са нечовешките възможности на Щатите.

Същата тази «велика» империалистическа страна НИКОГА, ама абсолютно никога НЕ Е ваксинирала (имунизирала) задължително населението си — имам предвид ваксината срещу туберкулоза БЦЖ, а това означава, според последните предположения на учените, че смъртността в САЩ ще удари абсолютния световен рекорд, Амирак ще остави зад себе си смъртността в Испания и Италия, където тази ваксинация е била правена епизодично — по едно време я стартирали, но след това спрели процеса. И в тези западни страни «куца патица», както се казва.

Нима все още има хора, които не искат да признаят, че при социализма здравната система беше бетон — профилактика, диспансеризация, медицински персонал на светвно ниво, регулярна имунизация срещу всички смъртоносни заболявания, което означаваше фактически пълното изкореняване на същите тези заболявания, безплатна здравна система…?!

Особено това последното Западът дори не може да го осъзнае. Безплатно! Западът не е чувал за подобни чудеса.

За възникването на колективен имунитет, ако такъв въобще е в състояние да се изгради, защото учените вече поставят и това под съмнение, около 70 % от населението трябва да преболедуват вируса. При население 350 млн човека — това са 245 млн. в САЩ.

Преди да се появи ваксината. А преди ваксината трябва да се появи лекарството.

Дори при темп 100 000 заболели на ден, за целта ще са нужни 2450 дена.

…А учените обещават ваксина минимум към Нова година.

Което означава, че само до април ще се разболеят над 3 млн американци.

Дори при леталност в рамките на 4 %, която все пак е характерна за региони, в които е правена имунизация против туберкулоза БЦЖ — това означават стотици хиляди трупове.

Нещо ми подсказва, че сред грамадата от трупове няма да има топ-мениджъри на глобални корпорации, няма да има и политици, няма да има дори средни американци.

Защо?

Защото те имат пари, за да си платят лечението.

Но обикновените янки?

Все ми се струва, че ако се появи някаква незнайна сила, която да измъкне тежкото въоържение от янките, защото техният елит демонстрира тежки психологически проблеми, след около 500 години ще им се получи една сравнително нелоша нация.

И макар да ме терзаят смутни съмнения за перспективите пред САЩ, искам да кажа на обикновените американци.

…янки, стойте се, по дяволите, всъщи!

Н.е. разкарайте се от целия свят!

Точн сега е времето да направите това!

Защото ще сте нужни на Родината си — там предстоят мащабни политико-икономически проблеми и промени- започвайки с хаос, мародерство, гърмежи, бунтове и революция…., и стигайки до национализация.

А може би ще се сбъднат поредните пророчески думи на дядо Маркс, че комунизмът може да победи само в силна капиталистическа държава.

Петя Паликрушева

Новото значение на "Yankee, Go Home"

Коментари:

Зареждане ...