Коронавирусна-пандемия: Актуални данни към 6 април 2020

6 април 2020-Нюз Фронт.

Според данни на Роспотребнадзор нов коронавирус е бил открит в още една държава в света. През изминалото денонощие в Южен Судан е регистриран случай (заразяването е станало от пациент пристигнал от Холандия).

Към 6 април 2020 година в света са регистрирани 1 милион 271 хиляди 775 потвърдени случая на коронавирусна инфекция, като ежедневното увеличението възлиза на 75 754 случая.

В 177 страни по света извън КНР са регистрирани 1 милион 188 хиляди 770 случая, през последния ден увеличението възлиза на 75 679 случая.

 

Коронавирусна-пандемия: Актуални данни към 6 април 2020

Напомняме ви за необходимостта стриктно да спазвате правилата на карантината след завръщане от чужбина в рамките на 14 дни.

На всички граждани и особено тези ит групите на риск (възрастни хора, хора с хронични заболявания) се препоръчва да намалят до минимум посещенията на обществени места, да спазват правилата за лична хигиена и ако се чувстват неразположени, да останат у дома и да потърсят медицинска помощ.

Динамика на разпространение на коронавирус в Русия

За изминалото денонощие в Русия бяха потвърдени 954 нови случая на инфекция в 49 региона, двама души са починали, 51 са се възстановили.
Според сайта stopkoronavirus.ru общият брой на заразените в Русия е 6 343 в 80 региона. 406 души са се възстановили, 47 са смъртните случаи

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

Продължаваме да следим обстановката и развитието на ситуацията очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...