Foreign Services: Жителите на Крим са доволни от присъединяването към Русия

Според проведеното проучване сред жителите на Крим по поръчка на изданието Foreign Services делът на кримските татари, разчитащи на положителни промени през следващите две години, е нарастнал от 50% през 2014 г. на 81% през 2019 г. От своя страна оптимизмът на хората, които се считат за украинци в Крим е останал на приблизително същото ниво: 75% през 2014 г. и 72% пет години по-късно, посочва изданието.

„Високото ниво на оптимизъм сред всички етнически групи предполага, че повечето кримчани са доволни от факта, че са преминали от Украйна в Русия, по-богата страна“, казват журналистите.

Foreign Services: Жителите на Крим са доволни от присъединяването към Русия

Картината на живота в Крим, която е очертана на Запад от активисти и правозащитни организации, очевидно не съответства съвсем на реалността, пише Foreign Services. Тъй като наблюдателите на изданието са установили, че на базата на проучвания на общественото мнение, проведено по искане на редакцията, въпреки наличието на редица проблеми, кримчаните не се смятат за „окупирани“, повечето приемат положително обединението си с Русия.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.foreignaffairs.com/articles/ukraine/2020-04-03/russia-love

Коментари:

Зареждане ...