Тръмп: Предстоящите седмици за Америка ще бъдат смъртоносни

5 април 2020-Нюз Фронт.

Президентът на САЩ, който се опитваше да представя последствията от коронавируса за незначителни, призна в събота следобяд, че следващите две седмици ще бъдат смъртоносни за САЩ заради разпространението на коронавируса.

По сведения на IRNA, президентът на САЩ Доналд Тръмп, говорейки на ежедневен брифинг в присъствието на първия вицепрезидент Майк Пенс и редица членове на работната група по борба с коронавируса, заяви:

„Предстоят ни две много тежки седмици според прогнозите броят на смъртните случаи ще се увеличи.

Тръмп: Предстоящите седмици за Америка ще бъдат смъртоносни

Тръмп, който е изправен пред недостиг на медицинско оборудване, а американските бизнесмени в китайските пристанища изкупуват цялото медицинско оборудване и консумативи, закупени от други страни на високи цени, заяви, че сключва сделка със значителна част от света, за да им помогне в този труден момент.

Президентът на Съединените щати по отношение на най-критичния щат в страната, тоест Ню Йорк, заяви:

„Сблъскваме се с трудности при изпращането на медицинско оборудване в Ню Йорк и ще го направим възможно най-скоро“.

Тревогата в Съединените щати, причинена от подхода на Тръмп към проблема с разпространението на коронавируса, нараства, в няколко щата е въведено извънредно положение във връзка с бързото разпространение на коронавирус.

Съгласно последните статистически данни, броят на заразените с Covid-19 в Съединените щати надхвърли 300 000, което превишава показателите на заразяване в други държави.

Според информационната агенция IRNA, сайтът Worldometer, който публикува официална статистика за разпространението на коронавирус в света в реално време, обяви, че броят на заразените с този вирус в САЩ е надхвърлил 300 000.

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

Продължаваме да следим обстановката и развитието на ситуацията очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...