Коронавирус-пандемията ще сложи край на Европейския съюз

5 април 2020-Нюз Фронт.

Сега ЕС трябва да убеди хората, че пребиваването в общността все още има смисъл.Това каза ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер.Според него грубата грешка на Европа е пренебрегването на избухването на коронавируса в Италия.

Това доведе само до факта, че жителите на републиката се разочароваха от Европейския съюз. Те отново се убедиха, че членството в общността не дава никакви преференции.

Ишингер обърна внимание на факта, че общността за излизането на Италия от ЕС в социална мрежа бързо събра 850 хиляди съмишленици.Но Русия и Китай станаха спасители на италианците.

Коронавирус-пандемията ще сложи край на Европейския съюз

Политикът припомни, че Европа също предостави подкрепа на Италия.Проблемът е, че се оказа твърде късно.
Докато Брюксел се задейства , мащабът на катастрофата в Италия достигна невероятно ниво и помощта на ЕС наистина загуби своето значение. Амного хора- живота си.

Италия обаче не е единственият епицентър на пандемията. Ишингер отбеляза, че други държави от ЕС, включително Испания и Франция, също са изложени на риск. В тази връзка той призова Европейската комисия да предприеме действия и да се заеме с разпространението на критично важни продукти. Освен това той препоръча на брюкселските бюрократи да постигнат съгласие относно финансовите инструменти, които трябва да се използват. Пандемията ще бъде краят на Европейския съюз, ако не бъдат предприети необходимите мерки, сигурен е германският политик.

„Победата над пандемията несъмнено е ключът към оцеляването на Европа“,- резюмира Ишингер.
В ерата на най-голямата криза след Втората световна война Европа ще трябва да убеди хората, че тя може да ги води. Успехът е възможен само ако страните от Европейския съюз покажат, че са способни на солидарност. «

Силни думи,но малко късно… страните от Европа нямат нужда от ЕС и НАТО, и именно общата беда показа това…

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

Продължаваме да следим обстановката и развитието на ситуацията очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...