Сега вече е ясно, че това не беше «политическо шоу», Путин рискува

Мнозина дори в Русия възприеха посещението на Путин в болницата по инфекциозни болести като PR ход. Либералната общественост увери, че това е просто поредната постановка на Кремъл. След новината за заразения главен лекар Денис Проценко обаче всички „неверници“ се наложи да млъкнат.

Превод от dikGAZETE (Турция):

Сега вече е ясно, че това не беше "политическо шоу", Путин рискува

Преди няколко дни Путин отиде в близката до Москва Комунарка и посети болницата, в която се лекуват пациентите с коронавирус.

Когато описах чувствата си към това събитие (в статията „Путин не говори, Путин посещава пациенти с коронавирус!“), много ме критикуваха.

Казаха ми: „Не преувеличавайте, Путин организира своето политическо шоу“; „Много хвалите Путин, дори ако той е посетил болницата, нищо няма да му се случи“; „Не преувеличавайте, той отиде там в специален костюм, нищо няма да му се случи“ и т.н.

Но онзи ден получихме тъжната новина: „На Денис Проценко, главният лекар на 40-ата болница в Комунарка, бе открит новият тип коронавирус (COVID-19).

Той, заедно с Путин посети на 24 март болницата. По време на това посещение руският лидер се срещна с главния лекар и отиде с него в най-опасната зона в болницата».

След тези събития говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Путин редовно си прави тест за коронавирус и всичко е в ред.

Но трябва да разберете какво наистина се случи. Путин, съзнателно поемайки риск, отиде в тази болница и влезе в опасната зона. Сега главният лекар е болен. Така че съществува риск за всички. А още повече за всички, които отиват там. А това означава, че Путин не е правил „политическо шоу“.

Нещо повече, сега не е време за политически шоута, тъй като коронавирусът продължава да «напредва». Светът е във война с коронавируса.

Да, чухте правилно!

Това е война!

Петя Паликрушева

Източник: https://www.dikgazete.com/putin-in-siyasi-sov-yapmadigi-ortaya-cikti-makale,2322.html

Коментари:

Зареждане ...