Броят на заразените с коронавирус в света надхвърли 1,1 милиона души: Хроника 4 април 2020

4 април 2020-Нюз Фронт.

Коронавирусът се превърна в основен глобален проблем. Много държави затвориха границите си и поставиха под карантина своите граждани.
Организаторите на изложби, фестивали и спортни турнири отмениха или отложиха провеждането на мероприятия и световната икономика започна да се движи към рецесия. News Front България следи разпространението на пандемията на коронавируса. Ето каква е ситуацията в света към днешна дата, основни моменти.-

Русия регистрира 582 нови случая на коронавирус.

През изминалото денонощие в Русия бяха потвърдени 582 нови случая на коронавирус в 32 региона, регистрирани са девет смъртни случая.

Броят на заразените с коронавирус в света надхвърли 1,1 милиона души: Хроника 4 април 2020

Турският президент Реджеп Ердоган преустанови влизането и излизането на транспорт в 30 големи градове и провинция Зонгулдак за 15 дни. В страната на хората под 20 години е забранено да излизат. Освен това, поради пандемията, Turkish Airlines отмени всички вътрешни полети до 20 април

Според последните данни повече от 1,1 милиона души в света са заразени с новия тип коронавирусна инфекция, 58 хиляди са муртните случаи, а 226 хиляди пациенти са се възстановили.

Най-много смъртни случаи от коронавирус са регистрирани в САЩ (7,1 хиляди души), Италия (14,6 хиляди) и Испания (11 хиляди).

Първите случаи на коронавирусна инфекция бяха регистрирани в китайската провинция Хубей в края на декември 2019 година.

След като болестта започна да се разпространява в други райони на Китай, а до края на март случаите на заразяване вече бяха регистрирани в почти всички страни на света.

На 11 март Световната здравна организация обяви пандемията на коронавирус.

С избухването на епидемията много страни затвориха границите си и въведоха извънредни режими.

САЩ, Италия, Испания, Германия и Франция се оказаха най-много засегнати от болестта. Заради пандемията много големи събития трябваше да бъдат отложени. Олимпиадата в Токио ще се проведе през 2021 година. Отменени са и Евровизия и Европейското първенство по футбол. Освен това коронавирусът предизвика спад в световните индустриални индекси и цените на петрола.

205 612 души са под наблюдение заради подозрение за коронавирус в Руската Федерация, вече са проведени над 639 хиляди тестове за болест , съобщиха от Роспотребнадзор.
За денонощие в света са регистрирани рекордни те101 578 случая, общо 1 116 643, 5 990 смъртни случая, общо 59 158.

 

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

Продължаваме да следим обстановката и развитието на ситуацията очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...