Блокада на ромската махала в Пещера, 4-ма с коронавирус

Поставят ромския квартал на Пещера под блокада, като излизане на хора е само, ако имат необходимост от медицинска помощ, отчетени са четири положителни проби на коронавирус и кварталът се превръща в огнище на зараза, коментира кметът на Пещера Йордан Младенов, цитиран от БНР.

Блокада на ромската махала в Пещера, 4-ма с коронавирус

«Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме допълнително мерки и с моя заповед от утре — 5 април, ще има пропусквателен режим във входно и входно-изходните артерии на квартала.

Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия», обяснява кметът.

По думите му, «това, което се наблюдава — и докторите, и от щаба потвърдиха, е, че действително това са контакти, които са привнесени от чужда държава. Това, което ме притеснява, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със семействата и съм помолил всички близки да няма струпване на хора», това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...