11 руски самолета кацнаха в Сърбия в помощ за борбата срещу коронавируса

4 април 2020-Нюз Фронт.

Единадесет руски военни самолети кацнаха в Сърбия, за да помогнат в борбата срещу коронавируса, съобщава прес-службата на Министерството на отбраната на Русия.

Ил-76 доставиха оборудване за епидемиологична диагностика и дезинфекция, както и военни специалисти, включително военни лекари и вирусолози и специалисти.Помощта за Сърбия се предоставя по поръчение на президента на Русия Владимир Путин.

Според информация на Министерството на отбраната на 4 април в Белград ще се проведе среща с участието на представители на Министерството на здравеопазването и Министерството на отбраната на Сърбия относно определянето на приоритетни съоръжения за работа на руските специалисти.

 

11 руски самолета кацнаха в Сърбия в помощ за борбата срещу коронавируса

По последни данни на сръбското министерство на здравеопазването 31 души са починали от коронавирус в страната, общият брой заразени достигна 1171

Пандемията на коронавирусната инфекция COVID-19, която се разпространи от Китай в края на миналата година, засегна почти целия свят. С

поред последните данни на СЗО над 970 хиляди души са се заразили, повече от 50 хиляди са смъртните случаи.

Според статистиката от университета Джон Хопкинс, повече от 1,1 милиона души са се разболяли от COVID-19, 59 хиляди са смъртните случаи, а приблизително 227 хиляди пациенти са се възстановили. Първата по брой смъртни случаи страна е Италия (почти 15 хиляди ), следвана от Испания, САЩ и Франция.

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

Продължаваме да следим обстановката и развитието на ситуацията очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...