Русия открива полева болница в Бергамо

Руското министерство на отбраната обяви подготовката за откриването в понеделник, 6 април, на полева болница в италианския град Бергамо, където руските и италианските лекари ще започнат да приемат пациенти, заразени с коронавирусната инфекция COVID-19.

Русия открива полева болница в Бергамо

„Планирано е в понеделник руските и италианските медицински екипи да започнат съвместна работа по приемането и лечението на пациенти с коронавирусна инфекция в полева болница“, цитира агенция РИА Новости съобщението на руското военно ведомство.

Отбелязва се, че лечебното заведение е предназначено за 142 пациенти. Общо над 200 руски и италиански специалисти ще работят в болницата.

По-рано официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече фалшификация публикацията на La Stampa относно руската хуманитарна помощ за Италия.

На 27 март руското посолство в Италия изпрати протест до La Stampa във връзка с материала за «безполезността» на руската помощ в борбата срещу COVID-19.

В статия на La Stampa неназован източник оценява 80% от помощта на Русия за Италия като „напълно безполезна или малко полезна“ за републиката.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...