Тръмп фактически се поклони пред Путин

Американският президент очаква, че Москва, действайки в името на собствените си интереси, няма да допусне да убие американската шистова индустрия и ще може да помогне в борбата с коронавируса — това са двата проблема, които биха могли да попречат на Тръмп да бъде преизбран. Съвсем доскоро, както изглеждаше на пръв поглед, преизбирането на Тръмп през есента беше гарантирано, но деликатното равновесие в душевното състояние на американския лидер бе нарушено от две неща.

Тръмп фактически се поклони пред Путин

Първо, това е резкият спад на цените на петрола, унищожаването на американската шистова индустрия и вероятността от изострянето на световната икономическа криза, в резултат на което САЩ ще претърпят сериозни загуби.

И второ, коронавирусната „пандемия“, действаща в тандем с гореспоменатото, чието икономическото и политическо значение стопанинът на Белия дом първоначално не оцени, но чиито жертви демократите са готови да „окачат“ на Тръмп — като своеобразно бесило.

И по двата жизено важни за президентството на Тръмп и неговото преизбиране въпроси Путин може да помогне на своя американски «партньор», който се сети, че може да е партьор, когато ножът допря до кокала.

Затова Тръмп фактически направи дълбок поклон пред Путин.

В какво се изразява поклонът?

Ето в това, което по-рано съобщихме:

Президентите на САЩ и Русия проведоха телефонни преговори. Според представители на Белия дом, лидерите са се договорили съвместно в рамките на Г-20 да проведат международна кампания за победа над коронавируса и съживяване на световната икономика, съобщава Fox News.

Тази година саудитският крал Салман ще председателства срещата на върха на Г-20. Срещата ще се проведе на фона на критиката, че най-богатите страни в света не са проявили солидарност в борбата срещу епидемията и нейните отрицателни икономически последици, отбелязва Fox News.

„Лидерите на Съединените американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин повдигнаха важни двустранни и глобални въпроси по време на телефонните си преговори. Президентът Тръмп и президентът Путин постигнаха съгласие относно важността на стабилността на световните енергийни пазари“, заяви говорителят на Белия дом Джуд Дир.

Самолет от ВКС на Русия с медицински маски и медицинско оборудване излетя за САЩ.

Тръмп фактически се поклони пред Путин
Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

По-рано говорителят на руския лидер Дмитрий Песков заяви, че Русия на фона на трудната епидемиологична ситуация в САЩ е предложила подкрепа на Вашингтон. Самолетът с помощ в борбата срещу коронавирусната инфекция COVID-19 ще стигне до Съединените щати преди края на деня.

На 30 март се проведе телефонен разговор между руския президент Владимир Путин и американския лидер Доналд Тръмп, по време на който беше обсъдена пандемията с коронавируса и ситуацията на световния петролен пазар.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...