«Щамът Х»: Вече е ясно кой и кога ще спаси света от епидемията

Както съобщи тези дни американската преса, позовавайки се на главата на Центъра за глобално взаимодействие към Държавния департамент на САЩ Лия Габриел, на фона на световната пандемия се било случило едно много плашещо нещо.

Три токсични машини за дезинформация, три империи на лъжата — китайската, руската и иранската държавни пропагандни машини — били обединили усилията си.

И сега акували «редица теми» в своеобразен единен фронт — разпространявали фалшиви новини относно коронавируса в САЩ, е в целия Запад.

"Щамът Х": Вече е ясно кой и кога ще спаси света от епидемията

Г-жа Габриел заяви: „Виждаме как (информационните) платформи на Русия и Кремъл хвърлят лъжливи теми, те се поемат от други държавни участници, включително Пекин, и тогава Русия ги транслира отново, сякаш първоначално са дошли от тях“. Същата комбинация от пасове се играела в информационното поле от страна на Пекин и Иран.

Що се отнася до Китай, той, според Габриел, бил особено циничен по отношение на опитите да се представи за добър, лансирайки следните тези: „Китай успешно ограничи коронавируса“, „Китай призовава за международно сътрудничество“, „СЗО хвали Китай“, „Китай е икономически устойчив“ — като в същото време критикува САЩ.

Всичко изглежда логично. Понастоящем американското величие се намира в особено труден момент.

Данните са шокиращи — САЩ вече са лидери по смъртност от коронавируса.

Американски специалисти прогнозират минимум 200 000 жертви в САЩ.

Припомняме, че жертвите в Китай са 3.3 хиляди.

В Италия са над 10 000, в Испания — 6 000, във Франция — над 2.3 хиляди.

В същото време китайските медицински маски и специалисти са в Европа, руските военни лекари с медицинското си оборудване са в Европа, а европейците и американците избягаха, барикадираха се и изпращат един на друг подкрепящи …молитви чрез видеовръзки.

На този фон лидерът на свободния свят и блока НАТО, чието единство заразено от друг един вирус — очевидно няма варианти за измъкване от кризата при извънредната ситуация.

Остава само да се внушава, при това от зори до мрак, че за всичко е виновна вражеската пропаганда.

Затова Габриел се опитва да разобличи евразийския информационен заговор, а бдителните балтийски журналисти оплакват факта, че «уви, повечето италианци ще повярват на пропагандата на Кремъл» и че «Италия ще започне да настоява за премахването на санкциите».

А малки СМИ от различни държави публикуват едни и същи текстове, в които се казва, че в Европа под прикритието на помощта „руснаците провеждат специална операция“.

Каква част от тази параноя е платена от Центъра за глобално взаимодействие към Държавния департамент, не е известно.

Известно е обаче, че Центърът отделя пари.

Но има два нюанса.

Първо, Лия Габриел (бивша журналистка на „Фокс“) бе назначена на държавната си длъжност преди по-малко от два месеца. А още преди да започне работа, тя ясно посочи в едно свое интервю, че ще „удари“ за антиамериканска пропаганда: „Русия, Китай, Иран“.

Тоест още преди да получи достъп до Секретните държавни сведения и дори преди да започне настоящата пандемия в света, контрапропагандистката вече знаеше кой ще бъде виновен за всичко.

И второ, което е май главното. Понястощем в руските СМИ циркулира надеждата, че сега, пред лицето на общата заплаха за всички е видно кой е цивилизован, а кой е дивак в поличка от палмови листа.

И че когато маските падат — Русия и Китай ще бъдат възприемани от света по различен начин.

А жителите на западните страни вече няма да могат да бъдат лъгани.

Да, подобен вариант е напълно възможен. Това обаче се осъзнава не само от руснаците, но и от глобалните противници на Русия. Следователно няма съмнение, че контрамерките срещу реалността вече са подготвени. А парите (сред онези буквално трилиони долари, които се отпечатват сега, за да възстановят величието на Америка), определено ще бъдат намерени.

Можем само да предполагаме как ще се прояват гореспоменатите контрамерки.

Първо, внезапно ще възникнат «опорни точки», които ще се подхванат от западните СМИ от Аляска до Огнена Земя и от Панамския канал до пролива Малака.

И вероятно някъде през май пак внезапно целият цивилизован свят, едва оправил се от уплахата, ще бъде буквално затрупан от топовни и топ новини (съответно с мнения на цяла плеяда аналитици), в който Русия и Китай ще се споменават поне по 200 пъти на ден в крайно негативен контекст.

Може би точно тогава Русия за пореден път внезапно отново ще отрови някого.

И представа си нямам този път кого ще отрови.

Второ, темата за «незападните» страни, които са се справили с епидемията по-добре и по-ефективно от западните, по възможност ще бъде разбита от масивен поток от истории за героизма на западните лекари и доброволци (американски, френски, немски, италиански и британски).

Дълго време западните елити държат в ръцете си дистанционното на реалността. Може би сега то вече не е в състояние да хипнотизира цялата планета, както преди двадесет и пет години. Но все още е в състояние да редактира реалността за собствените си жители и за аборигените от страните-сателити. А за това често е достатъчно притежателите на дистанционното просто да прескачат, заобикалят, игнорират и прочие … неудобните факти.

Нещо като по времето на космическа надпревара. Тъй като беше невъзможно да се опровергае нито Гагарин, нито спътникът на СССР, западното дистанционно на реалността сведе цялата космическа надпревара до …стъпването на Луната. Нямаше първи спътник, нямаше първи човек в космоса.

Имаше само кацане на Луната. Е, голям праз, както се казва, че това кацане било в Холивуд.

А още по-рано Европа, която бе спасена от нацизма от Червената армия на СССР, успешно бе убедена, че не е имало никакво превземане на Берлин, а само един велик и неподражаем десант в Нормандия.

Превземането на Берлин от Червената армия на СССР буквално бе заличено от паметта на Европа за сметка на славния десант.

И трето — след максимум една година неизбежно ще видим един прекрасен драматичен и динамичен трилър, в който възрастният, но все още секси Брад Пит (професор), заедно с младата певица Дейзи Скот (доктор по микробиология под прикритие), ще спаси света от коронавируса.

Трилърът ще бъде наречен сдържано: «Щамът Зеро» или «Щамът X».

Петя Паликрушева

"Щамът Х": Вече е ясно кой и кога ще спаси света от епидемията

Коментари:

Зареждане ...