Президенът на Сърбия благодари на Русия и руския народ за доставената помощ в борбата срещу коронавируса

2 април 2020-Нюз Фронт.

Сръбският президент съобщи за постъпила руска помощ във връзка с COVID-19. По-рано президентът на Сърбия Александър Вучич се обади на Владимир Путин с молба за помощ в борбата с коронавируса:

„В духа на традиционно дружеските руско-сръбски отношения беше договорено да се предостави хуманитарна помощ на Сърбия, за да се противодейства на разпространението на заразата. Тази помощ, включително насочване на специалисти, ще се предоставя главно от Министерството на отбраната на Русия “.

 

Руската помощ за Сърбия във връзка с коронавируса пристига в страната, заяви сръбският президент Александър Вучич след телефонен разговор с Владимир Путин.

 

„Много добър разговор проведохме с президента на Руската Федерация Владимир Путин. Приятелството се потвърждава и значителна помощ пристига в Сърбия.Благодаря на Владимир Путин и на руския народ “, каза Вучич

Президенът на Сърбия благодари на Русия и руския народ за доставената помощ в борбата срещу коронавируса

На 26 март кабинетът на министрите на Сърбия помоли Руската Федерация за помощ в борбата с коронавируса. Кремъл отговори, че „искането на толкова важна, съюзна за нас братска държава като Сърбия“ няма да остане без отговор.

 

 

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

Продължаваме да следим обстановката и развитието на ситуацията очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...