Мародерства и грабежи: «Разпадът на САЩ и ЕС започна»

Руският журналист и политически консултант Анатолий Вассерман публикува материал за влиянието на коронавируса върху западните страни. Според експерта крахът на евроатлантическите обединения вече е започнал.

Мародерства и грабежи: "Разпадът на САЩ и ЕС започна"

Пандемията от коронавируса вече засегна значително човечеството и не заобиколи САЩ и Европейския съюз. Както Васерман отбеляза, в момента Западът «не преминава» през теста на вируса, който успя да нанесе огромен удар върху глобализма.

Журналистът заяви, че Вашингтон вече трябва да предприеме крайни мерки за справяне с кризата. Войските и Националната гвардия вече са разположени в някои американски градове, за да спрат мародерствата и грабежите. В Европа ситуацията също не може да се нарече благоприятна — наскоро персоналът на старчески дом в Италия напусна работа, изоставяйки възрастните хора на произвола на съдбата.

Там сега са руските военни и специалисти, които извършват пълна дезинфекция на над 65 старчески домове в Италия, да спасят живота на изоставените възрастни хора.

Отношенията между съседните страни в ЕС също забележимо се нажежиха. За пример може да се вземе постъпката на чешките граничари, които счетоха за контрабанда и конфискуваха хуманитарен товар с медицински маски, предназначени за Италия.

«Разпадът тъкмо започва!», заяви Васерман.

Журналистът изброи и греховете на глобалистите, довели света до криза.

Според журналиста те са „стоварили кредити“ на Гърция и Испания, наводнили са Европа с емигранти и са й «окачили» на шията „източноевропейски вампири“, които също получавали огромни средства.

Глобалистите вярват, че са създали „напреднало общество“, но в крайна сметка то изгубило от един „обикновения вирус“.

Подобна гледна точка спрямо случващото се имат много експерти от различни страни. Както бе съобщено по-рано, киевският политолог Михаил Погребински посочи липсата на солидарност между Запада и Украйна.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...