Джонсън: Чрез тестването ще разкрием загадката на коронавируса

„Тестването щe разкрие загадката на коронавируса“, заяви британският премиер Борис Джонсън, след като стана ясно, че само 2 000 от около половин милион служители на националното здравеопазване са тествани досега и се засилиха критиките за неадекватната стратегия на правителството.

Джонсън: Чрез тестването ще разкрием загадката на коронавируса

Борис Джонсън се самоизолира преди седмица след положителна проба за короновирус, но продължава да оглавява опитите на правителството в борбата срещу пандемията.

С доста пресипнал глас във видеоклип той информира гражданите за действията на властите, наблягайки на тестването и отново изрази оптимизъм:

„По този начин ще разкрием загадката на коронавируса. По този начин ще го победим накрая“.

Критиките към правителсвото обаче за недостатъчно тестване особено на онези, които са на първа линия в борбата с пандемията продължават, особено след вчерашната съкрушителна статистика за починали 563 души само за денонощие.

От болници в цялата страна продължават да пристигат съобщения, че не могат да правят много тестове просто, защото има недостиг на тампони, химически реактиви и подходящи комплекти.

Въпреки че в момента е обявено, че страната има капацитет да прави близо 13 000 теста на ден, вчера, например, са били направени само 8 600. А амбицията на правителството е за 25 000 теста дневно към средата на април. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...