Колективна сигурност при самоизолация — НАТО капитулира пред коронавируса

1 април 2020-Нюз Фронт.

Коронавирусът, който проникна в щаба на НАТО, бързо принуди ръководството на Алианса да замрази няколко свои програми наведнъж и да спре военните маневри. Стана известно и за провеждане на първата в историята на НАТО конференция на ниво външни министри във видео формат, предвид ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция.

 

Колективна сигурност при самоизолация - НАТО капитулира пред коронавируса

Коронавирус е открит както сред петима служители, работещи в апарата на Северноатлантическия алианс, така и сред военните, участващи в мисии на Западния блок.

На този фон военните и политическите представители на НАТО бяха задължени да водят всички преговори и консултации във видео режим.

Именно в този формат ще се проведе срещата на външните министри на страните от блока, която никога не е била в такъв формат в историята на НАТО.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг вече успя да предефинира приоритетите, отбелязвайки, че здравето на служителите и на военните е на първо място.

въпреки че алиансът не ограничи операциите, той пожертва няколко учения, по-специално Defender Europe 2020, Cold Response 2020, Swift Response, Dynamic Front и Saber Strike.

Както отбелязва агенция Анадолу, действията на НАТО може да не окажат най-добрия ефект върху потенциала на алианса в противопоставянето със стратегическия опонент Русия, която
все още не е отменила ученията

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

Продължаваме да следим обстановката и развитието на ситуацията очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...