Руските военни масирано дезинфекцират в Италия

В градовете Часниго и Лефе в Италия руски и италиански военни специалисти проведоха дезинфекция на три пансиона за възрастни хора.

Руските военни масирано дезинфекцират в Италия

Това споделиха от Министерството на отбраната на Русия.

„На 29 март 2020 г. екип от лекари епидемиолози и специалисти от  войските от радиационната,  химическа и биологична защита към  Министерството на отбраната на Русия, заедно с италиански военни експерти, извършиха цялостна санитарна дезинфекция на три пансиона за възрастни хора — „Джузепе“ в Часниго, „Сесилия Чечилия дел Негро“ и „Газа Сирена» в град Лефе, цитира съобщението агенция РИА Новости.

Отбелязва се, че са дезинфекцирани повече от 12 хиляди квадратни метра вътрешни помещения и подстъпи. В работите са били задействани дезинфекционни мобилни комплекси с аерозолни и авторазливъчни станции.

Както се уточнява, „общо руските военни извършиха обработката на 8 медицински учреждения и дезинфекцираха над 21 хиляди квадратни метра вътрешни помещения“.

По-рано военните специалисти на руското Министерство на отбраната извършиха дезинфекция на пансион за възрастни хора в италианския град Немуро.

На 27 март руските специалисти пристъпиха към оказване на помощ на италианските граждани в Бергамо.

Губернаторът на Ломбардия нарече помощта от Русия жест на велико приятелство.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...