«Сваляме шапка! Героична постъпка!»: Финландия реагира на руската помощ за Италия

Финландското издание Ilta-Sanomat публикува новината за това, че Русия оказва помощ на Италия, изпращайки там вирусолози и лекарства. В статията се отбелязва, че това не е първият път, в който Русия оказва помощ на други страни в трудна ситуация.

Ето някои от най-популярните коментари, които финландските читатели са оставили по повод този материал.

«Путин е добър човек. Помага на другите страни. Санкциите срещу Русия спешно трябва да бъдат отменени, финландската икономика също ще оживее.
——
Въпреки че не всичко е добре в Русия, това е страхотен жест.
——

Страхотна работа. Известно е, че нито една бактерия не се лепи към руснаците, те имат опит в елиминирането на последствията след Чернобил. Страхотен жест. И със сигурност ще спечелят точки в Италия. Със сигурност САЩ никога не са били в подкрепа, въпреки че Италия и член на НАТО.


В статията се казва, че руснаците също са помагали в Африка, включително по време на ебола и свинския грип.
Наскоро горските пожари в Испания бяха потушени с помощта на най-големия в света пожарен самолет, пристигнал от Русия. Същите тези самолети са били използвани в Австралия и в много други страни.

«Вие игнорирахте всичко това, защото бяхте с промити мозъци за факта, че действията, които извършва Русия в помощ на другите държави, е невъзможно да се случат, че нещо лошо стои зад помощта.

Е, време е да разтръскате главите си и да погледнете реалността право в очите, а да не гледате света със стиснатите очи на Столтенберг или през кривите очила на лъжците от САЩ и НАТО», завършва статията.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...