Походът на Надеждата: Колона руска военна техника навлезе в Италия, битката започва!

Руски военни експерти пристигнаха в Бергамо, където ще бъде създаден италиано-руският щаб за борба с коронавируса, съобщава руското министерство на отбраната.

Руски военни пристигнаха в италианската въздушна база „Пратика ди Маре“, разположена на 30 километра югозападно от Рим. Общата дължина на маршрута до Бергам е приблизително 600 километра. Като част от конвоя до Бергамо пристигна мобилен комплекс за анализ и диагностика, високоефективно мобилно оборудване за дезинфекция със запас от дезинфектанти, специално оборудване за подпомагане на пациенти в тежко състояние в резултат на коронавирусната инфекция.

«Конвоят от специална техника с военни специалисти от руското министерство на отбраната е пристигнал на летището «Орио ал Серио» в Бергамо, където ще бъде разположен съвместен италианско-руски щаб за борба с коронавирусната инфекция», се казва в съобщението на руското министерство на отбраната.

По целия маршрут руските превозни средства бяха придружени от карабинери.

Видео: Руски специални превозни средства, пътуващи до Бергамо

След изясняване на задачите руските специалисти ще започнат мерки за подпомагане в борбата с коронавируса.

Видео: Италия-Русия, консултации как да се използват руските военни лекари и оборудване

Световната здравна организация на 11 март обяви епидемията от коронавируса COVID-19 за пандемия. Според последните данни на СЗО над 414 хиляди души вече са заразени по целия свят, над 18 хиляди са починалите.

Петя Паликрушева

Източник: Спутник — Италия

Коментари:

Зареждане ...