«Владимир Велики»: Най-влиятелният световен лидер

Авторът на британската публикация припомня целия политически път на Владимир Путин за 20 години като руски лидер. Той смята, че Владимир Путин е може би най-влиятелният световен лидер след Уинстън Чърчил.

Превод от Independent, Великобритания:


Владимир Путин е може би най-влиятелният световен лидер след Уинстън Чърчил.

Когато Путин стана министър-председател на 19 август 1999 г., той нямаше политическа тежест и рейтингът му беше 1%. Повечето вярваха, че скоро ще изчезне, както предишните надежди на Елцин — той ще бъде заменен в разгара на кризата. Възможностите за криза бяха много реални, тъй като Северен Кавказ беше вкаран в гражданска война, а други региони заплашиха да се отделят.

Но вместо това сега, 20 години по-късно, Путин все още е на своя пост.

През последните две десетилетия младият, незабележим служител на КГБ от Санкт Петербург остави своя отпечатък в почти всички области на руския и световен живот.

Минаха години, преди шпионинът да може да изпъкне на общия фон.

Днешният Путин е обект на преклонение. Има тениски, чаши, ножове, часовници, календари и суитчъни с портрети на величествения лидер. Те го изобразяват като мениджър на кризи, който ще реши и уреди всичко. Герой на бойците. Защитник на нацията — може и без риза.

Имиджът на силния и харизматичен лидер на Путин остава непоклатим…

Петя Паликрушева

Източник: https://www.independent.co.uk/news/world/europe/vladimir-putin-20-year-anniversary-russia-kgb-ukraine-media-democracy-a9060191.html

Коментари:

Зареждане ...