СЗО: Ситуацията е сериозна, но вече има обнадеждаващи знаци

Световната здравна организация съобщи за „обнадеждаващи знаци“, след като Италия съобщи за по-бавно разпространение на коронавируса, предупреждавайки, че е твърде рано да се каже дали най-лошото е преминало, предаде АФП.

Модел на коронавируса, причиняващ Covid-19, и на протеина (на преден план), образуващ „шиповете“ на повърхността му, който осъществява инвазията -позволява на вируса да навлезе и зарази човешките клетки. На модела се вижда, че повърхността на вируса (синя) е покрита с „шипкови“ протеини (червени).Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Докато ситуацията остава много сериозна, започваме да виждаме обнадеждаващи знаци“, заяви регионалният директор на СЗО за Европа Ханс Клюге.

„Италия, която е с най-голям брой случаи в региона, тъкмо установи леко забавяне в увеличаването на случаите, въпреки че е твърде рано да се каже, дали пикът на пандемията е достигнат в страната“, добави той.

Според изчисленията на АФП случаите на коронавирус в Европа вече са над 250 000, повече от половината в Италия и Испания.

Броят на установените случаи на континента вече е 258 068, включително 14 460 жертви.

Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...