Михеев за целта на руските лекари в Италия

Политологът отбеляза, че някои страни преследват своите политически цели, криейки се зад „шумотивицата”, вдигната поради коронавирусната епидемия.

Известният руски политолог Сергей Михеев в студиото на радио «Вести ФМ» коментира ситуацията, възникнала в резултат на коронавирусната епидемия в света, а също така обясни защо Русия изпраща самолети с вирусолози в Италия.

Михеев за целта на руските лекари в Италия

Михеев отбеляза, че някои страни преследват своите политически цели, криейки се зад „шумотевицата“, вдигната от коронавирусната епидемия. Експертът отбеляза, че кризата с  пандемията COVID-2019 е сериозна, но в Русия няма паника. Някои глобални играчи, според експерта, предприемат умишлено действия, за да се постигнат определени цели.

Михеев е убеден, че „глобалните играчи“ използват коронавирусната епидемия в политическата си игра. Със ситуацията вероятно злоупотребяват САЩ, предприемайки активни действия срещу Китай. Така че информационното „напомпване“, свързано със ситуацията, може да се използва срещу държавата като политическа агитация.

Експертът отбеляза, че в момента Москва предприема всички необходими мерки, за да предотврати разпространението на вируса COVID-2019 в Русия. Властите на страната гледат далеч напред и предприемат действия, които ще избегнат ситуацията, възникнала в Италия.

Според Михеев руските лекари и вирусолози са заминали за Италия не само да помагат на италианците, но и да проведат така нареченото „разузнаване“ — да изучат подробно вируса и да натрупват опит, за да разработят всички необходими мерки за противодействие в бъдеще. Освен това руските специалисти ще могат да разработят някои нови технологии в Италия за борбата с разпространението на заболяването.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...