ООН призовава за смекчаване или премахване на ограничителни мерки срещу страни като Иран, Венецуела, Куба, Зимбабве и КНДР във връзка с новия тип пандемия на коронавирус (Covid-19) в света

25 март 2020-Нюз Фронт.

ООН призовава за смекчаване или премахване на ограничителни мерки срещу страни като Иран, Венецуела, Куба, Зимбабве и КНДР във връзка с новия тип пандемия на коронавирус (Covid-19) в света.Това заяви върховният комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет.

 

„В този изключителен момент, както поради причини, свързани с глобалните усилия за обществено здраве, така и за подкрепа на правата на човека и спасяване на живота на милиони хора в тези страни, секторните санкции трябва да бъдат облекчени или отменени“, каза Бачелет.

Бачелет посочи недопустимостта на разрушаването на здравната система на всяка страна, тъй като това би довело до катастрофални последици за цялата световна общност.

Новият вид коронавирус (Covid-19) беше открит за първи път на 12 декември 2019 година в град Ухан, провинция Хубей в Китай и се разпространява в други градове и страни за кратък период от време.

Световната здравна организация призна огнището на коронавирус като извънредна ситуация от международно значение.

Смъртоносния вирус се предава от човек на човек по въздушно-капков път. Симптоми на заболяването: висока температура, болки в гърлото, кашлица, задух и диария.По-късно се развиват пневмония и бъбречна недостатъчност, които водят до смърт.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...