«Летящият холандец»?: COVID-19 стъпи в американските кораби, няколко стотин от тях се мотаят из световните океани и морета

На корабите на ВМС на САЩ бяха регистрирани първите случаи на зараза с вируса.  Военното ведомство на САЩ вдигна ръце, но грабна 8 милиарда долара от бюджета за всеки случай — за тестове.

За тестове!!! Забележете!

Ако видиш „Летящия холандец“ — приготви се за гибел.

Това поверие все още царува сред моряците от всички страни.

Ако срещнеш изоставен от екипажа кораб, който се скита по моретата — можеш моментално да обърнеш лодката си обратно. А ако решиш, въпреки всичко, да стъпиш в изоставения кораб, тогава спокойно можеш да си завържеш за крака първото, застанало пред очите ти оръдие, и да поемеш към дъното — защото подобна среща не предвещава нищо добро.

Днес по световните океани се мотаят няколко стотин кораба на ВМС на САЩ. 

Според постъпващите съобщения от министерството на отбраната на САЩ, на три кораба вече са открити не по-малко от 4 човека, заразени с вируса.

А в Европа в същото време съюзниците от НАТО си крадат взаимно маските и тестовете…

Това горното го пиша относно тезата за т.нар. атлантическа солидарност.

И евроатлантически ценности…

Звучи зловещо, но само си представете следното зрелище: заседнала във водите «Верджиния», неподвижна и мъртво мълчаща, обречена да се скита по безкрайните морски ширини, подобно на «Летящия холандец»….

(„Летящият холандец“ е легендарен кораб-призрак, който не може да се завърне у дома и е осъден да плава навеки).

Горките американски моряци, дано американското ръководство спаси тези невинни души.

Макар да се съмнявам, че на «Дълбоката държава», която по същество управлява САЩ, й пука за която и да било невинна душа.

Всъщност, къде по света Америка ще стовари болните си моряци?

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...