Германският външен министър призова за международна солидарност в борбата срещу пандемията

Германският външен министър Хайко Маас призова за международна солидарност в борбата срещу пандемията от коронавируса.


«Националните усилия, които се изискват от всеки от нас сега, не трябва да водят до разпалване на национално его», каза той пред ДПА преди днешната виртуална министерска среща на страните от Г-7.

«Приоритет за германското правителство е да координира нашите действия с партньорите от цял свят и да покаже солидарност навсякъде, където има начин да се направи това.»

Външните министри на 7-те най-големи икономики ще проведат 4-часова видеоконференция днес следобед, като бързото разрастване на пандемията ще бъде една от главните теми.
Високопоставен служител от Световната здравна организация каза вчера, че САЩ могат да станат новият епицентър на пандемията.

Маас каза, че страните от Г-7 са били засегнати по-тежко от коронавируса от повечето държави от останалия свят, макар че вирусът се появи в Китай през декември.

«Всеки, който сега вижда предизвикателството, което тази криза поставя пред страните от Г-7, независимо от цялата им икономическа мощ и концентрирано медицинско ноу-хау, може да прецени колко сериозни могат да бъдат последствията на други места», каза шефът на германската дипломация.

Източник: Берлин, БТА

Коментари:

Зареждане ...