COVID-19 — глобална версия на удара по Хирошима: Великобритания отдавна намеква за биологична война

Констатирайки произхода на новия коронавирус, учените не вземат предвид един важен фактор.

Това сподели международният експерт по контрола над зоонозните заболявания Григор Григорян.

Според него е важно да се разбере, че през последните двадесет години е налице невероятен пробив в областта на биологичното генно инженерство, следователно е изключително безразсъдно да се говори за зоонозния произход на коронавирусната инфекция COVID-19, без да се преразгледа самият смисъл на понятието „зоонозен патоген“. Експертът е сигурен, че учените в Китай отдавна са определили „стопаните” на вируса по неговата природа.

(зоонозен патоген — с произход от животни, бел.ред.)

Той обърна внимание и на противоречивите действия на Световната здравна организация, която неоснователно се забави с обявяването на пандемията.

„Това трябваше да се направи, когато коронавирусът избухна в десет страни, а не да се чака, докато се появи в сто и десет“, подчертава Григорян.

«Не съм привърженик на теорията на конспирацията, но съдейки по данните от свободен достъп достъп, те ме карат да мисля, че коронавирусът, страхът, паниката са се превърнали в оръдие на някаква сила за подкопаване на влиянието на противниците.»

Арменският експерт нарече случващото се контролиран хаос, който е бил нарочно моделиран от конкретни геополитически играчи. По-специално, като се позовава на собствения си опит в КНР, той отбеляза, че китайското външно министерство няма как неоснователно да говори за американския произход на вируса.

«Бившият ръководител на Британската асоциация за развитие на науката, сър Уилям Стюарт, веднъж каза:

«Първата световна беше химическа, Втората — ядрена, а Третата — не дай си Боже, ще бъде биологична».

Сър Уилям Стюарт едва ли е бил пророк, но знаеше точно за какво говори — продължи Григорян.

Експертът допълни, че Конвенцията за забрана на биологичното и токсичното оръжие, подписана преди почти половин век, вече не действа. Нещо повече, дори ООН доказа своята безпомощност както пред лицето на вируса, така и пред държавите, които използват настоящата ситуация за елиминиране на конкурентите си.

«Когато пандемията все още не беше обявена, аз си мислех, че целта на коронавируса са Китай и Иран, но това, което виждаме сега, предполага, че говорим за демонстрация на сила, както беше в Хирошима и Нагасаки, само че в глобални мащаби» заяви експертът.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...