Асоциацията на прокурорите в България призова за единна национална кампания за дарения

Асоциацията на прокурорите в България призова Министерския съвет да организирана единна национална кампания, която да канализира, обедини и улесни усилията на всички желаещи да направят дарения във връзка с пандемията Covid-19.

Според магистратската организация, това може да стане с откарването на единен телефонен номер, на който всеки бързо и безопасно да дари избраната от него сума чрез изпращане на SMS;  чрез единна банкова сметка; чрез удобна, гъвкава и модерна он- лайн платформа за безкасови картови дарения и чрез рекламна кампания за популяризиране на инициативата в централните и местни електронни и печатни медии.

«Нека бъде създаден ефикасен механизъм за прозрачност и обществен контрол, като събраните средства да бъдат ежедневно отчитани и по бърз и справедлив начин да бъдат насочвани за подпомагане на най- невралгичните и нуждаещи се болнични заведения на територията на цялата страна» призовават от Асоциацията на прокурорите.

През последната седмица редица организации и лечебни заведения откриха дарителски сметки. Сред тях са:

Болница «Света Анна»

Общинските болници пък предупредиха, че изпадат в тежко състояние, заради намаляването на пациентите, които постъпват в тях със заболявания, различни от Covid-19.
Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...