Владимир Путин посети болницата в Комунарка, където се лекуват заразените с коронавирус

24 март 2020-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин посети болницата за инфекциозни заболявания в московската «Комунарка», където се лекуват хора, заразени с новия тип коронавирус, предаде РИА Новости.

 

По-рано днес, на оперативно съвещание относно ситуацията с коронавируса, президентът на Русия обяви, че би искал да види болницата в Комунарка, за да може лично да оцени състоянието на нещата.
Владимир Путин посети пациенти и също разгледа строителната площадка, където ще се появи новата болница.Президентът на Русия благодари на главния лекар на болницата «Комунарка» Денис Проценко за организацията на работата.

«Те работят, всички са на военните постове, всичко работи като часовник, като добре координиран механизъм», каза президентът.

Според последните данни в Москва са открити 290 случая на коронавирусна инфекция, около петстотин могат да бъдат потвърдени в близко бъдеще. Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че властите сега нямат реални данни за заразените с коронавирус: само през последните 10 дни около милион души са се завърнали от чужбина. Той предложи да се разшири режимът на самоизолация, който се прилага за московчани над 65 години до Санкт Петербург и други мегаполиси със темп на растеж на инфекциите, подобен на динамиката в столицата Москва

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...