COVID-19: почти 500 души са заразените в Русия

24 март 2020-Нюз Фронт.

За денонощие в страната са регистрирани 57 нови случая на коронавирус.Установени са нови случаи в 14 региона на страната.
28 нови инфекции бяха открити в Москва. Общият брой на случаите на COVID-19 в руската столица нарасна до 290.
Общо 495 души са заразени с коронавирус в Русия. От тях 22 души са били излекувани.
За денонощие в Руската Федерация броят на възстановените се увеличи с 5.

 

 Съвещание относно мерките за борба с разпространението на коронавирус в Русия, сники Администрация на Президента на РФ

 

На съвещанието присъстваха вицепремиерът Татяна Голикова, кметът на Москва Сергей Собянин, министърът на здравеопазването Михаил Мурашко, началникът на Роспотребнадзор Анна Попова

 

Както се подчертава в оперативния щаб, всички нови заразени с коронавирус през последните 2 седмици са посетили страни, с неблагоприятна епидемиологична обстановка.

Броят на регистрираните случаи на коронавирусна инфекция в Русия нараства до 495 за ден, според официалния правителствен сайт Стопкоронавирус.рф
За изминалото денонощие са установени 57 нови случая. Списъкът с 53 региона, в които досега е регистриран коронавирусът, включва Чечня, Башкирия, Орлов и Волгоградски райони и Приморски край.Общо 22 души са се възстановили.

Реалният брой на заразените с коронавирус в Русия е много по-висок от официалния, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин по време на среща с президента на страната Владимир Путин. Срещата беше излъчена по телевизия „Русия-24“.

«В момента ние [в Москва] имаме около 500. Само част от все още непотвърдените случаи, работим с потвърденото», каза Собянин.

Ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова поясни, че потвърдените случаи на зараза в Москва са 290, «по още 150 случая се работи днес».

„Като цяло виждаме, че всъщност 80-90% ще бъдат потвърдени, няма значение — 400, 500.
Динамиката е толкова висока, че това вече е сериозна история. Освен това виждаме, че доста хора са у дома, просто не са тествани, тези, които са дошли от чужбина. Чувстват се добре, слава Богу. Всъщност тези, които са болни, са значително повече “, каза Собянин.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...