«Благодаря, Русия! Благодаря, Путин!»: Италианци свалят флага на ЕС и издигат знамето на Русия

Руските военни лекари са вече в Италия. Италианците в социалните мрежи критикуват Европейския съюз и изразяват благодарността си към Русия за оказаната помощ.

„Това е много по-добре от 30 хилядите американски войници без маски, които дойдоха за ученията на НАТО Defender Europe 2020. Какво, още ли не сме разбрали от кого трябва да се защитаваме? Благодаря ти, Русия, благодаря ти, Путин”, пише интернет потребителят на име Лучано.

Потребител на име Питер Луис смята, че във връзка с кризата около коронавируса Италия трябва да стане по-независима държава. Той подчерта, че вижда бъдещето на своята страна извън Европейския съюз и НАТО. Той подкрепи посланието си с латинската поговорка „Amicus certus in re incerta cernitur”, което в превод означава „Приятел в нужда се познава”.

„Благодаря ви, приятели! Помощ от Русия, но не и от паразитите в ЕС“, коментира Антонио Русо.

Много италианци считат за позор, че властите в тяхната страна подкрепят политиката на санкции на ЕС срещу Русия.

„Това са нашите приятели, а ние отговаряме със санкции, позор!“ — пише потребителят Sig Gefrico.

В коментарите под поста на посолството на Руската федерация в Италия пишат не само жители на Италия, но и от други страни. Хората благодарят на Москва за помощта в толкова труден момент.

Припомняме, че наскоро говорителят на външното министерство Чжао Лицзян направи изявление, че САЩ са автори на коронавируса SARS-CoV-2. По-специално, подробно описание на подозрително подобен вирус е бил публикувано от американски учени на страниците на списанието Nature Science през 2015 година.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...