СМИ: Китай помага на Италия и Испания, за разлика от ЕС и САЩ


Експертът Тереза Спенцерова отбеляза пред изданието Parlamentní listy, че Китай помага на Европа, за разлика от Европейския съюз или САЩ. Следователно, според Спенцерова, в Италия или Испания популярността на Китай ще се увеличи значително.

Същото обаче не може да се каже за американските нестопански организации, които критикуват Китай заради Тибет или дисидентите.

Видео: Коронавирусът в Европа, Китай изпраща помощ на Италия.

„Не мисля, че идеологически мотивираните НПО или политиците ще променят стила или реториката си, тъй като по правило те не се фокусират върху реалността, а работят върху задача. Затова смятам, че като цяло в определени кръгове отношението към Китай принципно няма да се промени», счита аналитикът.

Потребителите на интернет все по-често казват, че Китай трябва да се извини на целия свят, тъй като разпространението на коронавируса започна оттам. Защо тогава Великобритания не се извини за болестта луда крава, недоумява анализаторът Тереза Спенцерова. Експертът добавя още, че Китай днес помага на Европа, за разлика от ЕС или САЩ, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...