Четири самолета с помощ от Русия пристигнаха в италианска въздушна база

Четири самолета на руското Министерство на отбраната с военни лекари и оборудване за борба с коронавирусната инфекция COVID-19 кацнаха в италианската въздушна база «Практика ди Маре» близо до Рим.

„Четвъртият самолет на военнотранспортната авиация на ВКС на Русия Ил-76 с група руски военни специалисти и оборудване за провеждане на диагностични мероприятия пристигна в авиобазата на ВВС на Италия «Практика ди Маре“, цитира «Интерфакс» съобщението на руското военно ведомство.

По-рано стана известно, че началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Италия Енцо Викерели е благодарил на Русия за помощта в борбата с разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е издал указания за създаването на авиогрупировка за оперативна доставката на помощ за Италия в борбата с коронавирусната инфекция COVID-19. Това е станало след разговор между руския лидер Владимир Путин и италианския премиер Джузепе Конте.

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо заяви, че лично е отишъл до военното летище «Практика ди Маре» близо до Рим, за да посреще самолетите на руското Министерство на отбраната.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...