Бесни кметове от Италия: «Това не е филм. Ти не си Уил Смит в «I Am Legend», прибирай се моментално!»

В социалните мрежи се разпространява компилация от клипове с бесни италиански кметове, които критикуват хората, нарушаващи строгите правила за карантина, пише «Гардиън».

Като извинение да излязат от домовете си италианци по-често от обикновено излизат да бягат, да играят тенис на маса или да разхождат кучетата си.

Един от кметовете коментира: «Видях съгражданин приветливо да бяга нагоре-надолу по улицата, придружен от куче. Спрях го и му казах:

«Виж, това не е филм. Ти не си Уил Смит в «I Am Legend». Трябва да се прибереш в жилището си».

Друг кмет: «Къде по дяволите отивате?».

Италианското правителство забрани пътуването из страната и пуска да се излиза само по работа или до хранителния магазин. Супермаркетите, банките, аптеките и пощенските клонове продължават да работят.

Вестник «Кориере дела сера» писа, че в неделя полицията е спряла 120 души от Милано, които са се опитали да се качат на влак за Южна Италия.

Италианците трябва да доказват с документи причината да излизат от домовете си, като единствените причини са работа, здравословни причини и посещение на хранителен магазин.

Властите затегнаха контрола из цялата страна. Повече от 40 000 души са глобени за нарушаване на правилата през първите седмици на блокадата. Армията патрулира по улиците.

В Италия има близо 60 000 случая на коронавирус, а починалите са над 5400.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 държави. Данните на Университет «Джон Хопкинс» показват около 340 000 случаи и близо 15 000 починали в 167 държави. Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...