Три самолета на Министерството на отбраната на Русия с помощ се насочиха към Италия

22 март 2020-Нюз Фронт.

Три самолета на Министерството на отбраната на Русия със специалисти и оборудване на борда излетяха за Италия от авиобаза Чкаловски близо до Москва, за да помогнат в борбата с коронавирусната инфекция COVID-19.

Третият самолет Ил-76 от военнотранспортната авиация на руските аерокосмически сили излетя от авиобаза Чкаловски (Московска област) към Италианската република, за да помогне в борбата срещу коронавирусната инфекция “, съобщава Министерството на отбраната пред ТАСС.

Самолетите ще предоставят помощ на италианската военновъздушна база Практика ди Маре.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу даде указания за създаването на въздушна група за бързо предоставяне на помощ за Италия в борбата с коронавирусната инфекция COVID-19.Италианският министър на отбраната Лоренцо Гуерини потвърди готовността на италианската страна да приеме руски самолети със специалисти, техника и оборудване.

 

Повече от 53 500 италианци са диагностицирани с коронавирус. В Италия нов рекорд на смъртност от коронавируса. За текущото денонощие от COVID-19 са починали 793 души, съобщава ВВС.

Общо 4825 души вече са загинали в Италия. Повече от 53 500 италианци са диагностицирани с коронавирус, което е с 6 500 повече от вчера.

Към сутринта на 21 март в света са регистрирани 275 429 лабораторно потвърдени случаи на коронавирусна инфекция с COVID-19, от които 11 397 са били фатални, 88 522 души са се възстановили.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...