Последните новини за коронавируса от цял свят към 22 март

22 март 2020-Нюз Фронт.

Броят на заразените с коронавирус постоянно нараства, вирусът е засегнал десетки страни по света. За да се борят с нея, властите на държавите предприемат строги мерки, по-специално отменят големи събития и затварят границите си. Глобалната икономика също е засегната от вируса, акциите на големи корпорации се сруват заедно с цените на петрола. Представяме актуална информация за ситуацията в света към днешна дата.

Сутринта на 22 март повече от 307 хиляди души са заразени с коронавирус в света, от които 13 049 са починали, а над 92 хиляди са се възстановили.

В Русия са разкрити още 61 случая на заразяване с инфекцията за денонощие, от които 54 в Москва. Общият брой на заразените в Русия се е увеличил до 367 души

В Иран са регистрирани 1028 нови случая на, 129 души са починали. Общият брой на жертвите нарастна до 1685, заразените — до 21638.

В Германия всички заведения за хранене и фризьорски салони ще бъдат затворени за две седмици. На улицата е забранено да се събират в групи от повече от двама души

В Австралия от 23 март всички кръчми, нощни клубове, кина, казина и места за поклонение са затворени. Кафенетата и ресторантите ще работят само с доставки.

В Испания около 400 души за денонощие са станали жертва на коронавируса. Общият брой на случаите надхвърли 28,5 хиляди, от които 1720 починали, а 2575 са се възстановили.

Кметът на Москва Сергей Собянин каза, че московското метро не може да бъде спряно, и нарече глупави слухове за възможното затваряне на метрото заради коронавирус .

У нас броят на заразените достигна 174. 

За изминалото денонощие са регистрирани 11 нови случая на заразени с коронавирус и така за цялото денонощие техният брой достига 32. По този начин общият брой на заразените у нас вече е 174, посочи ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той подчерта, че повечето случаи са регистрирани в София. Според думите му  83% от заразените с COVID-19 в България са на възраст до 60 години.

Русия почти напълно ще ограничи въздушния трафик от 23 март до всички страни поради пандемията на коронавирус. Изключение ще бъде направено за чартъри за руски граждани, както и за полети от Москва до столиците на 146 държави. Списъкът им е даден на уебсайта на Федералната агенция за въздушен транспорт Росавиция.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...