Франция ще тества хлорохин за борба с коронавируса

22 март 2020-Нюз Фронт.

Френските лекари възнамеряват окончателно да определят след около две седмици дали лекарството Хлорохинн (Chloroquine), използвано за лечение на малария, също е ефективно срещу коронавирус Covid-19, заяви френският министър на здравеопазването Оливие Веран.


По-рано през март, относно това, че може да има смисъл да се използва хлорохин за лечение на хора, заразени с коронавирус, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. В момента САЩ тестват дали подобно лечение наистина дава резултати.

 

Броят на хората, заразени с коронавирус във Франция за денонощие, се е увеличил с 1847 до маркировка от 14 459 души, сочи съобщение от министерството на здравеопазването на страната.

«Тази събота, 21 март, има 14 459 потвърдени случая. … 562 души са починали в болници», се казва в документа.

Там се отбелязва, че 6172 души продължават да са в болници, от които 1525 са на интензивно лечение.От началото на епидемията във Франция са проведени повече от 60 хиляди теста за коронавирус, всеки ден броят на тестовете надхвърля маркировката от 4 хиляди.По-рано беше съобщено, че 12 612 души са били заразени с коронавирус във Франция, 450 души са починали от вируса.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...