«Ударът на пандемията»: Сценарият на Рокфелер от 2010 година

Глобалната криза, предизвикана от „пандемията на коронавируса“, е описана напълно подробно през 2010 г. в доклада на Фондация Рокфелер, свикнала да „оформя“ света. Учените и западните политици обичат да повтарят, че тяхната задача не е да се адаптират или да се опитват да се примирят с обективно съществуващия свят (съвместно съществуване), а да го „формират“. Разбира се, за себе си.

"Ударът на пандемията": Сценарият на Рокфелер от 2010 година

«Планиране на сценарии» за бъдещето до 2030 година, с това решиха да се заемат преди десет години представителите на Фонда Рокфелер (The Rockefeller Foundation) и Глобалната делова мрежа (Global Business Network) – базиращи се в САЩ.

Става въпрос не просто за «наративи» на различни варианти в голяма степен на случайно и практически неуправляемо развитие на събитията, а за четири «много възможни» модели на бъдещето, един от които ще бъде избран в зависимост от обстоятелствата.

"Ударът на пандемията": Сценарият на Рокфелер от 2010 година

Тези програми се съдържат в съвместния доклад, публикуван през май 2010 г. от двете глобалистични организации, озаглавен „Сценарии за бъдещето на технологиите и международното развитие“. Те въобще не са необходими за „филантропия“, както авторите на документа се опитват да ни уверят.

Няма да повярваме дори и в това, че дадените сценарии «се формират около «критическите неопределености», защото за резултатите от техните действия «можем само да гадаем, но НЕ ги знаем».

Ясно се вижда, че съставителите на доклада са напълно наясно с плановете за света на задкулисието за близкото бъдеще и вече ги знаят в общи линии, споделят ги с идеологически близката им публика, за която те са достоверни — четат ги и ги споделят на принципа „предупреден, което означава защитен.»

"Ударът на пандемията": Сценарият на Рокфелер от 2010 година
Сем. Рокфелер

Това е страшно. Човек почти се парализира, когато разбере, че основният сценарий ще бъде „ударът на пандемията, очакван през годините“, причинен от „новия грипен щам … изключително опасен и смъртоносен“.

Това напомня ли ви за нещо?

Нека накратно да се запознаем с част от доклада, появил се дълги преди настоящите събития под названието LOCK STEP, чиято квинтесенция, според съставителите на доклада, е «по-твърд държавен контрол отгоре надолу и по-авторитарно ръководство, с ограничени иновации и растящ отпор на гражданите».

«Даже най-добрите подготвени за пандемията страни бяха бързо победени, когато вирусът се разпространи по целия свят, заразявайки почти 20 процента от населението в света и убивайки 8 милиона души само за седем месеца…

Пандемията оказа смъртоносно въздействие върху икономиката: международна мобилност на хората и товарите спряха, което доведе до отслабване на такива отрасли като туризъм и разрушаване на глобалните мрежи за доставки.

Дори огромните магазини и сгради бяха празни, без служители и клиенти», четем в доклада, сякаш описващ случващото се днес в света.

Единственото несъвпадение между доклада и това, което се случва в момента, е че болшинството жертви на смъртноносния вирус не са «здравите млади хора», а старците.

Тук явно планът е променен: на задкулисието им е нужна младежта, за да се труди упорито за жълти стотинки.

Старците, според Рокфелер, не са нужи никому, те носят само разходи.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...