Ако се разрази световна война, коя ще бъде първата цел на Русия?

„Соху“ пише за вероятността от нова война, както и за това кой в този случай ще бъде атакуван от Русия. Някои смятат, че първият атакуван ще бъде САЩ, други — европейските сили, но всички грешат, пише авторът. Всъщност Украйна ще бъде „най-добрият избор“ за Русия.

Превод от Sohu (Китай):

След Втората световна война ООН бе създадена, за да установи международен ред, контролиран от пет постоянни членове. Всъщност основната цел при създаването на тази организация беше да се осигури разумна основа за големите световни сили да упражняват контрол и управление на взаимните противоречия и конфликтите на интереси, за да се избегне началото на нова световна война. Всички световни войни са причинени от противоречията и борбата между великите сили. Следователно мирът, в който човечеството живее повече от 70 години, то дължи на ООН.

Но въпреки това Организацията на обединените нации не може да премахне всички противоречия между световните сили, следователно, ако тези противоречия ескалират, във всеки момент може да избухне нова световна война. В този случай, ако започне Третата световна война, кой ще бъде първата цел на Русия?

Мнозина веднага ще си помислят за САЩ. САЩ унищожиха Съветския съюз и непрекъснато обсаждат и налагат санкции на Русия, създавайки й всякакви трудности. Следователно Русия определено трябва да нанесе първия си удар по Съединените щати.

Но в действителност това не е така. Да не говорим за факта, че е доста трудно да се провеждат военни операции на територията на Съединените щати, армията на тази страна е най-мощната армия в света. Колкото и да е сурова Русия, тя няма да посмее да атакува САЩ.

Мнозина ще си помислят и за Европа, по-специално за трите балтийски страни, както и за Полша, Германия, Франция и други европейски страни. Защото тези държави, особено Полша, отдавна са против Русия. Но в действителност Русия няма да започне война с европейските държави.

Но тогава кой ще бъде първата цел на Русия? Западните експерти дават отговор на този въпрос: първата цел на Русия, разбира се, ще бъде нейният съсед — Украйна. В исторически план руснаците и украинците живеят рамо до рамо на една и съща земя от 300 години.

За Русия Украйна е огромна житница и буферна зона. Само като контролира братска Украйна, цяла Югоизточна Европа и Черно море, Русия може да разчита на стабилност. Следователно, след разпадането на СССР, най-болезненото за него беше отделянето на Украйна, Русия иска да присъедини отново тази територия.

Западните експерти смятат, че ако избухне нова световна война, Русия ще се възползва от момента и на първо място ще завземе Украйна, за да формира силна отбранителна линия. Контролът над Украйна може да даде възможност на Русия да продължи напред или да отстъпи. Така, на първо място, поемането на контрола над Украйна е най-добрият избор за Русия.

Освен това присъединяването на Украйна е началото на нов подем. Завземайки я, може да се продължи напред. Това го разбира и самата Украйна. Ако в света започнат да настъпват отрицателни промени, Украйна ще бъде първата, която ще бъде засегната, поради което много украински експерти дори предложиха да се продаде земята в източна Украйна на САЩ, за да се „защитят“ от Русия.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.sohu.com/a/377471591_821446

Коментари:

Зареждане ...