Външно министерство Армения: Турция подкрепя терористични организации в Сирия и създава регионална заплаха

4 март 2020-Нюз Фронт.

Подкрепата на Турция към терористични организации в Сирия представлява сериозна регионална заплаха. Това заяви в парламента арменският външен министър Зохраб Мнацакаян, отговаряйки на въпрос за позицията на Ереван по отношение на кризата в сирийската провинция Идлиб.

Зохраб Мнацаканян припомни, че още през октомври 2019 година Министерството на външните работи на Армения издаде изявление, в което осъди турската военна инвазия в Североизточна Сирия.

Арменската страна също изрази подкрепа за единството и суверенитета на Сирия.

Министърът на външните работи на Армения подчерта, че подкрепата на Турция към терористични организации, която през последните дни придоби отворен характер, създава сериозни регионални заплахи, включително хуманитарни предизвикателства.

«Армения защитава правото на сирийския народ да решава съдбата си.
Сигурни сме, че сирийската криза трябва да бъде разрешена чрез широк вътрешносирийски диалог, като се вземат предвид интересите на всички групи, живеещи в страната, включително етническите и религиозните малцинства»-, заяви Зохраб Мнацаканян, подчертавайки още, че този подход е в основата на позицията на Армения.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...