Борисов: Днес почитаме паметта на всички герои, дали живота си за свободата на България

С чувство на дълбоко уважение към всеки от Вас Ви поздравявам по случай Националния празник – 3 март. Отбелязваме 142-та годишнина от Освобождението на Отечеството и почитаме паметта на всички герои, дали живота си за свободата на България. Това написа във Фейсбук днес премиерът Бойко Борисов.

Борисов: Днес почитаме паметта на всички герои, дали живота си за свободата на България
Снимка: Министерски съвет

„Подвигът на Шипка е ярък български символ и той завинаги остава в паметта и сърцата ни. Той ни дава кураж да се справяме с днешните предизвикателства, за които повече от всякога са нужни дипломация и разбирателство, мъдрост и разум, съзидателност и такт. Оптимист съм, че народът ни е единен и заедно ще продължим всеки ден да работим за просперитета на България. Вярвам, че родолюбието ни обединява повече от всичко и ни пази от всякакви опити за разделение на българското общество“.

Борисов посочва още, че България днес не воюва с никого.

Нищо от миналото не е забравено, но трябва да работим, за да не се повтори. Не само защото българските опълченци са гарантирали с живота си нашата свобода, но и защото близо век и половина по-късно, националната ни кауза остава благополучието на България, допълва премиерът. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...