5 милиарда долара за преврата на Майдана: Колко струва антируската пропаганда за ЦРУ?

Американският гражданин Роналд Гаудие, интервю на Екатерина Игнатова:

«Американците не знаят, че всичко започна с операцията на ЦРУ и в това няма съмнение. САЩ финансираха преврата на Майдана. Изхарчени са 5 милиарда долара в Украйна.

Американските политици възхваляват Бандера. Няма съмнение, че всичко това е спонсорирано от САЩ. Мотивацията е ясна. Какво правят САЩ? Те се опитват да приближат окупацията до страните от източния свят, за да държат всички руснаци на прицел».

Що се отнася до събитията в Крим, според Роналд Гаудие позицията на Русия e била логична, тъй като Крим е бил част от Русия много по-дълго отколкото част от Украйна.

„Крим е населен от руснаци. Освен това Крим е местоположението на много важната руска военноморска база. От стратегическа гледна точка, Путин трябваше да направи това. Той видя, че САЩ се опитват да разширят НАТО. Трябваше да направи нещо. Това е правилната реакция. Това бе много балансирано решение“, допълни Роналд.

«Като цяло през последните 3 години на политическата сцена се разиграха твърде много драми. Няма съмнение, че политиците не представляват мнението на хората, те представляват глобалистични интереси, особено интересите на военно-промишлените комплекс. Ето защо сега САЩ се опитват да разпалят враждебността между Русия и САЩ и се опитват да кажат, че Русия представлява огромна заплаха за американците.

Те оправдават факта, че правим повече за противодействие на руските заплахи, включително в страни като Украйна. Чух американски политик да казва, че помагаме на украински шпионин да се бори с руснаците там.

«Те се бият с руснаците за нас.», твърдеше американският политик.

Сякаш руснаците искат да нахлуят в САЩ. Луди са“, коментира Роналд.

В заключение той заяви, че цялата тази история със САЩ е невероятна.

Петя Паликрушева, превод и редакция.

Коментари:

Зареждане ...