За шмекерлъците на Ердоган: Удар по турския Център за бойно управление в Сирия

Още малко подробности около ситуацията в Сирия. Една птичка ни съобщи, че под ударите в Сирия е попаднал турският Център за бойно управление, който по същество е извършвал ръководенето на настъплението на брадатите джихадисти. Съобщава се още, че сред загиналите са няколко офицери, в това число и командирът на турската бригада, действаща там.

Турският Център бил нахално разположен непосрадствено в полосата на настъплението на «брадатите».

Русия няколко пъти попитала турците за местонахождението на техните подразделения и на отделни военнослужещи в този район, на което турците неизменно отговаряли (има записи от преговорите, разбира се), че никакви турски военнослужещи няма там, и че срещу Сирийската армия се сражават единствено и САМО местни борци за свобода срещу асадовската тирания.

След което ….се случило това, за което вече всички знаем.

Бум. И тряс.

Веднага след това турците започнали да надават вой, че са загинали техни военнослужещи и поискали въздушен коридор за евакуация. Руснаците ехидно попитали, а как така внезапно турските военни се оказали там, където не трябвало да бъдат?

И защо турската страна не е уведомила Русия за това?

Турците започнали да мрънкат за някаква си нелепа случайност, за някаква пак случайна несъгласуваност и разсеяност, както и за това, че тяхната «колона» се била заблудила, че никой не бил бомбардирал никакви колони, а ударът бил нанесен върху стационарна цел — по реално установен щаб на джихадистите, за което има данни от обективния контрол.

Упс, а защо тогава в този «брадат» щаб на джихадисти е имало турски военни?, — попитали руснаците.

Турците окончателно се объркали и отново помолили за евакуация.

Руснаците отговорили, че не могат да предоставят въздушен контрол, защото това изисквало съгласуване със сирийските сили на ПВО, което ще отнеме време, но са готови да убедят сирийците да прекратят огъня и да обезпечат евакуацията на ранените и убитите с наземен транспорт, на което турците, скърцайки със зъби, се съгласили.

Цяла нощ след това ровели в развалините след ударите и мъкнели оттам труповете на своите «куратори», а и ги извозвали към границата.

Общо по време на въздушните удари за денонощие били «утилизирани» над 200 «брадати».

Никой на този етап не може да каже колко от «брадатите» са били наистина от «брадатите».

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...