Daily Sabah: Турция нанeсе ракетни удари по цели в Латакия — крепостта на руските и сирийските военни в Сирия

Daily Sabah в информационно съобщение потвърждава смъртта на турски войници в резултат на въздушен удар по техните позиции в сирийската провинция Идлиб. Съобщава се и за прилагането на „ответни“ ракетни атаки по цели в Сирия, включително в провинция Латакия, където се намира базата на руските ВВС Хмеймим.

Превод от Daily Sabah (Турция): 

В петък сутринта Турция извърши ракетни атаки по цели в централна Сирия — Хама, градовете Нубл и Захраа, разположени в северозападната част на страната, както и в Латакия, крепостта на сирийските и руските военни в Сирия, в отговор на въздушните удари на Асад , който уби 33 турски войници. Военните също започнаха артилерийски атаки по цели на режима на Асад по фронтовата линия в Идлиб.

По-рано турският президент Реджеп Тайип Ердоган свика спешна среща относно ескалацията на напрежението в сирийския град, разрушен от войната. Източници от сигурността съобщиха пред Daily Sabah, че на срещата са присъствали всички министри и висши служители, включително ръководителят на националната разузнавателна организация (MIT) Хакан Фидан.

Междувременно Управлението за комуникация публикува изявление за турската офанзива върху силите на сирийския режим. В изявлението се казва, че турските войски са неутрализирали най-малко 1 709 войници от режима на Асад, както и 55 танка, три хеликоптера, 18 бронирани машини, 29 гаубици, 21 военни машини, шест склада за боеприпаси, седем минохвъргачки и четири крупнокалибрени картечници съветски произход ДШК.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.dailysabah.com/politics/turkey-hits-russian-assad-regime-bastion-latakia-in-western-syria/news

Коментари:

Зареждане ...