Обвинявам страната си във война — американският гражданин Роналд Гауди

28 февруари 2020-Нюз Фронт.

News Front подготви за вас ексклузивно интервю с американския гражданин Роналд Гауди, който вече три години подкрепя хората в Донбас.

Историята на този човек е завладяваща, защото, въпреки пропагандата на ЦРУ, той знае истинското положение на нещата. Сега той живее и работи в Америка, но се опитва да стане жител на Русия. Срещнахме се с Роналд Гауди в Санкт Петербург по време на шестото му пътуване до Русия за последните 2 години.

Роналд следи ситуацията в Украйна дълги години, всъщност много преди конфликта в Донбас.

Първоначално той е „ про-украински“ настроен и гледа на ситуацията като опита на Украйна да придобие независимост от Русия, която в миналото доминираше над Украйна в Съветския съюз, но през 2014 година нещо се обърква.

„До 2014 година вече видях, че се случва нещо друго, и започнах да търся нова информация за ситуацията там и получих по-пълна картина за участието на САЩ в събитията на Майдана и как Порошенко дойде на власт — като цяло, като марионетка на САЩ. Мотивацията беше очевидна и мнозина разбират защо опулченците искат да се отделят. Много преживявах и съчувствах във връзка със случващото се “, казва Роналд Гауди.

 

Роналд се опита да разгледа събитията от гледна точка на Донбас: идва чужда власт и извършва преврат на президентските избори.

Докато се случват локалните безредици, САЩ искаха да получат по-голямо влияние в Украйна, защото това беше мисията на САЩ — разпадането на Съветския съюз, мисията на САЩ — да разширява НАТО все повече и повече по границата с Русия, да разширява НАТО на изток и мисля че искаха да въвлекат Украйна
в това.

Роналд говори и за истинската причина за финансовата подкрепа на преврата в Украйна.
Ясно е, че САЩ искаха да контролират транзита на природен газ.

 

„Страната ни искаше да спре притока на руски природен газ към Европа, за да преработва американския газ в Европа. Това беше мотивът за преврата и затова позицията на САЩ тук е нестабилна “, казва той.

Освен това нашия събеседник обвинява САЩ в намеса във вътрешните работи на Украйна и започването на война в югоизточната част на страната:

 

„Обвинявам страната си за избухването на войната, но не обвинявам руснаците, не обвинявам Донбас, защото съчувствам, разбирам защо те взеха оръжие в ръце. По принцип това беше нашествие в тяхната страна.“

Това не е първият път, когато САЩ нахлуват в държава, свалят правителството по план, като марионетки.

Войната в Ирак стана началото на разочарованието от американското правителство.

 

Според г-н Гадие, в началото той вярва в пропагандата на САЩ, но в крайна сметка осъзнава, че правителството на страната му го лъже.

 

„Казаха ни тогава, че там има химическо оръжие, биологично оръжие, казаха ни, че има фабрики, които произвеждат всичко това.
Те дори имат илюстрации, които ЦРУ произвежда. Те знаеха, че лъжат ”, казва Роналд в частен разговор, опитвайки се да контролира емоциите и да прикрие гнева във връзка със ситуацията. Ясно е, че никой не обича лъжата.

„Ние просто унищожихме страната, похарчихме трилиони долари за това, убихме стотици хиляди хора и ситуацията е по-лоша, отколкото беше преди.

Същото е и със ситуацията в Афганистан, Египет … и след това се стягахме за Либия, една след друга, основно унищожихме страните: продължаващата ситуация в Йемен, и те се опитаха да направят същото в Сирия, същата ситуация в Украйна ,

Разбрах, че трябва да се направи нещо с това ”, продължава Роналд.

Тогава той започва да търси хора в ДНР и се срещна с Ръсел Бентли, информационен агент за Донбас, който имаше поредица от видеоклипове, показващи ситуацията в Крим и Донбас.

 

Подкрепих го, не споделяме нашите общи политически възгледи, но имаме едно мнение за ситуацията в Донбас.

Започнах да подкрепям Донбас с дарения и разбирам, че съм отговорен за ситуацията.

Срещнах го [Ръсел, — бел.ред.] Лично, за да отида в Донецк и исках да видя всичко лично, да се освободя от пропаганда, така да се каже. И отидохме там през април 2018 година“, разказва нашият приятел.

Американецът остава неветпятно удивен колко е чист града и как функционира въпреки всичко.

„Имаше много компании като DonMack [по примера на McDonalds, американска бизнес компания, — Ресторанти, барове. Изглежда като доста модерен град, може би по-малко трафик, по-малко хора от обикновено.

Във всеки случай беше трудно да се повярва, че на няколко километра от тук има война ”, споделя Роналд своите впечатления.

Освен това гостите на града посещават различни постове на фронта, където се води войната: „Иверския манастир близо до летището, видяхме всички разрушения. Беше силно, спомням си пътя до летището, много щети …

Това е първата част от интервюто с Роналд Гауди, следете за News Front и разберете повече интересни подробности, които разкриват лъжите и пропагандата. Мотото на News Front: Ние говорим и показваме истината. Нашите читатели правят собствени изводи.

 

Превод: Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...